Увійти

Увідійть у свій аккаунт

Логін *
Пароль*
Запамятати

Славське - один з гірськолижних курортів західної України. Розташований у Львівській області серед Карпатських гір. Славське є дійсно прекрасним місцем як для початківців лижників, так і для професіоналів. Проте він здатний і зацікавити звичайних туристів. Треба сказати, що влітку в Славському теж є чим зайнятися. Недавня поїздка в Славське відкрила багато таємниць цього чудового курорту. Але про все по порядку. Оскільки це був перший наш огляд в рамках проекту karpatytur.info, тому ця публікація є для нас знаковою.

 

Садиба "Водолій" - прибуття 

Прибули ми в Славське в рамках проекту нашого сайту «Детальний огляд». На пероні залізничної станції нас очікувала (як прийнято звертатися на західній Україні) пані Олеся, представниця садиби «Водолій».

Заходимо на вокзал, щоб дізнатися, як вибиратися назад. Перелік поїздів, які зупиняються в Славському досить великий. Приміськими поїздами можна без пересадок доїхати до Львова, Мукачева, Стрия, Сколе.

Також в Славському зупиняються поїзди дальнього сполучення - з Києва, Москви, Одеси, Ужгорода. Такий асортимент транспортних послуг продиктований вдалим розташуванням Славського. Через селище проходить важлива міжнародна залізнична лінія, яка з'єднує Київ з Чопом, а далі з країнами Центральної Європи. Тому дістатися до Славського можна без проблем.

Виходимо з пані Олесею на площу перед залізничною станцією і бачимо ряд маршрутних таксі, на яких красуються написи Сколе, Львів, Трускавець і т.д. - автобусное сполучення в Славському налагоджено досить пристойно.

 

Садиба "Водолій" - перші враження 

З дороги ми втомилися, і господиня відразу нас розмістила. Ось тут ми і побачили садибу в усій її красі. Отже, в садибі 2 поверху. Кімнати для відпочиваючих є і на першому, і на другому поверсі. Більшість кімнат двомісні. Є кімнати з великими двоспальними диванами і ліжками, а є з окремими ліжками. Ще в готелі є дві 3-місні кімнати. Хоча при бажанні їх можна трансформовані в чотиримісні. Як пізніше стало відомо в садибі вільно можна розмістити 16 - 18 чоловік. Тобто якщо хочете відпочити групою або вивезти спортивну команду на тренувальний збір, садиба «Водолій» здатна впоратися з цим завданням.

1

2

3

Варто зазначити, що кожна кімната інтер'єру відрізняється від сусідки в основному кольором стін і текстилем. Ми вважаємо, що це досить суттєва перевага, оскільки відпочиваючим буде важко сплутати свою кімнату з чужої. Інші елементи кімнати стандартні: ліжка або дивани, кутова міні-стінка з однодверних шафою і поличками, тумбочка, невеликий LCD телевізор, діагоналлю приблизно 17 дюймів. , Для нас пані Олеся люб'язно виділила двомісну кімнату на першому поверсі. Поки мій напарник пішов приймати душ, я взявся за пульт від телевізора:. виявилося, що в кожному номері своє супутникове телебачення з великою кількістю каналів: українські, російські, німецькі та ін. Особливо це втішило на наступний день, коли не пощастило з погодою.

IMG_2737

Напарник повернувся, і я йду в душ. Якраз непоганий момент для дослідження цієї складової відпочинку. Виявилося, в садибі є три санвузли: один на першому поверсі і два на другому. Нічого зайвого: унітаз, умивальник, дзеркало і душова кабіна. Просто, доступно і лаконічно, і найголовніше - чисто.

 

Садиба "Водолій" - харчування

 

IMG_2723

Тепер саме час перекусити. В садибі на кожному з поверхів є їдальні, в яких розташовані столи та телевізор для колективних переглядів. Крім цього, на першому поверсі розташована кухня, в якій також знаходиться пральна машинка. Кухня оснащена мікрохвильовкою, є 2 великих холодильники, посудом теж господиня дозволяє користуватися.

Тут можна харчуватися самостійно, а можна домовитися з господинею, і перейти на повний пансіон. Оскільки ми прибули на оглядини, вирішили спробувати місцевої кухні. Все виявилося по домашньому просто і смачно - картопляне пюре з салатом зі свіжої капусти і котлети. Взагалі зазначу, що за 2 дні перебування в садибі «Водолій», голодувати нам не довелося. Чи то повітря карпатський так діє, чи то продукти по-справжньому ситні (тут своє невелике господарство-кури і корова). Можливо, пані Олеся так для журналістів стралася, але все ж пізніше стало відомо від інших відпочиваючих, що багато туристів із сусідніх баз люблять замовляти в садибі «Водолій» обіди і вечері, адже в інших базах для них передбачені тільки сніданки.

 

Садиба "Водолій" - що поряд 

Прибули, прийняли душ, підкріпилися і пора на оглядини туристичних визначних пам'яток. Запитуємо у пані Олесі, що поруч цікавого. І тут вдале розташування садиби дало про себе знати. До найближчої лижної траси 800 метрів (гора Погар), до траси «Політехніка» кілометр. Якщо є власний транспорт, то і в Волосянку на «Захар Беркут» можна чкурнути (6 км.). Трохи далі і в стороні гора Тростян (орієнтовно 3 км.). При гарній погоді туди варто прогулятися пішки. Що власне ми і зробили після ситного обіду.

Прогулянка на гору Тростян, яка в цьому районі вважається однією з найвищих (понад 1200 метрів) цікава тим, що в гарну погоду Вам вдасться побачити неабиякі пейзажі. Маршрут від садиби «Водолій» пролягатиме через центр селища, залізничну станцію, а далі пірнаємо під колію через тунель і прямо до гори. До речі, навіть цей тунель вартий уваги. У ньому зустрілися дві технології: австрійського і сучасного періоду. Оскільки прокладка шляху через Славське зі Львова на Мукачево була зроблена ще в кінці 19 ст, відповідно одна половинка тунелю зроблена у формі арки і викладена з каменю, а інша з залізобетону з плоскими перекриттями. Очевидно, колись шлях на Закарпатті був одноколійним, а вже за радянських часів його зробили "двохпутним", щоб збільшити пропускну здатність, ось і вийшов свого роду технологічний гібрид по дорозі на гору Тростян.

До сих пір ми звертали увагу на зимові принади Славського. Насправді і літо не поступається за колоритом зимової пори. Коли гори оживають, світ в Славському змінюється. І ось якраз в цей період варто піднятися на крісельній дорозі на гору Тростян: Славське як на долоні - усі прилеглі села і хутори, як казкові іграшкові споруди десь внизу в казковому карпатському світі. Після повернення в садибу розпитуємо пані Олесю, що ще можна робити влітку в Славському. Ну звичайно, це гірські прогулянки, це грибні тури, ну і можливість в спеку зануритися в гірську прохолодну воду, адже річка Опір відразу через дорогу від садиби «Водолій». А в майбутньому місцева адміністрація навіть запланувала побудувати невеликий пляж (спорудження дамби) неподалік від садиби, щоб було можна не тільки ноги помочити, а й поплавати. Тому будемо сподіватися на швидке вирішення цього питання.

Повертаючись з прогулянки, звертаємо увагу на прилеглу територію садиби. Зробили висновок, що вона знаходиться в активній розробці. Оздоблювальні роботи ще ведуться, тут вже є альтанка, мангал, в майбутньому має бути дитячий майданчик.

Настала ніч. Після прогулянок і ситної вечері вже не виникало бажання навіть дивитися телевізор. Забули ми і про запрошення сусідів приєднатися до вечірки з нагоди чийогось дня народження. Ми інстинктивно йшли спати. Що цікаво, в процесі ніхто нікому не створив незручностей: ні наш оператор гучним хропінням, ні сусіди своєї вечіркою. На ранок, принаймні, ми констатували що виспалися пречудово.

.

IMG_2731IMG_2728

Садиба "Водолій" - підсумки 

Два дні минули дуже швидко. Констатуємо: вартість послу в садибі "Водолій" є достатньо демократичною. І ще про три моментм, які на нашу думку для відпочивальників є суттєвими. Якщо ви прибули на власній машині - місце на парковці садиби Вам нададуть. Ви є прихильниками попаритися в сауні - поруч сауна на дровах (без басейну) І такий делікатний момент, про який попросила дізнатися наша читачка сайту: в садибі «Водолій» при попередній домовленості є можливість відпочинку з вашими домашніми улюбленцями. Але за умови, що собака або кішка виховані і невеликі. Всеи як у людей.

Звичайно, ідеалів не буває. Нам, як журналістам, найбільше не вистачало інтернету. Хоча пані Олесі запевнила, що над цим ведеться робота і вже найближчим часом мегабайти запанують і в цьому куточку карпатського відпочинку.

Тому висновок простий: садиба «Водолій» здатна забезпечити комфортне і доступне житло і навіть впоратися з більш складними завданнями.

Ярослав БАРАН

(фото автора)


Садиба "ВОДОЛІЙ"

п.Олеся 050 2418245
098 8607102
Славське
вул.: І.Франко 25 

{jcomments on}

 

 



karpatyturinfo