Увійти

Увідійть у свій аккаунт

Логін *
Пароль*
Запамятати

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Про візит до цієї туристичної принади кажуть: «Зручно і недалеко».  Справді це той момент, коли ви відпочиваєте десь на прикарпатті чи прикарпатських курортах (скажімо у вас відпочинок у Трускавці, Моршині, Східниці, або у Львові) і ви маєте бажання на короткий час відчути карпатську атмосферу як то кажуть на повну – вам на водоспад Кам’янка. До речі усе вищесказане стосується також і тих хто зупинився у Славському, Сколому чи Верхньому Синьовидному.

 

(adselite)

Дорога на Кам'янку

Водоспад Кам’янка розташований у дуже зручному для автомобілістів місці, оскільки від траси Київ-Чоп до неї рукою подати. Теж стосується і мандрівників зі Львова. Маршруткою Львів – Сколе, або іншими автобусами які курсують на Закарпаття після Стрия попросити водія зупинити у селі Дубина – водоспад розташований саме на околиці цього села. А ще точніший орієнтир це село Верхнє Синьовидне, за яким вже розташована Дубина.

Потрапити на водоспад можна уже й пішки на дорогу до нього буде вказувати вказівник біля каплички, який знайдете з протилежної сторони дороги. Декілька кроків по селі і ви заглиблюєтесь у карпатський ліс. Далі дорога без особливих підйомів і викрутасів, тож запам’ятається Вам помірним темпом і чудовою прогулянкою.

Водоспад Кам'янка - хто він

Ну і про нашого головного героя. Водоспад розташований на ріці Кам’янка, яка є притокою річки Опір. Хто відпочивав у Славському, той дуже добре знає цю річку. Тепер розуміємо звідкіля така назва. На даний час це заповідна територія національного природного парку «Сколівські Бескиди» Насправді сам водоспад не вражає розмірами оскільки його висота приблизно 7 метрів. Проте заворожує він насамперед повноводністю і місциною у якій він розташований. Особливо влітку тут дуже гарно і затишно…

Затишно? Перепитають бувалі туристи, і мають частково рацію. Місце популярне і особливо у вихідні та свята тут просто яблуку ніде впасти. Коли ми вдруге навідалися на водоспад у 2019 році разом з фотографами від студії ЯрекФото, було дуже важко зробити фото фіксування цього об’єкта, оскільки люди так і тягнулися в об’єктив. Отож справді тут багато людей у певний час, тут добре розвинена інфраструктура туристичних послуг: багато кафе, сувенірних крамничок тощо. Також варто звернути увагу що вхід на територію водоспаду платний: окрема платня з дорослого, окрема з дітей і окрема за транспорт. Насправді станом на 2019 рік вона була символічною і аргументованою. Про це свідчить стан дороги, наявність сміттєвих баків та урн і іншого загороджувального приладдя. Тобто тут є персонал який дбає за чистоту і рекреацію.

kamyanka2

Кам'янка  - околиці

Насолодившись водоспадом і скуштувавши бограчу при бажанні можна прогулятися по околицях. Якщо підете трішки далі по дорозі, зможете побачити скельний каньйон річки Кам’янка, а також потрапити до мінеральних джерел. Одне ще по дорозі до водоспаду, а інше трохи далі. Ну і зрештою якщо свіжі сили зможете піднятися по достатньо крутій кам’яній стежці до Озера Журавлиного, але це вже інша історія.

Як висновок водоспад Кам’янка це такий собі варіант для пасивних туристів відчути на мить магію Карпат і зрозуміти що це лишень незначна частина усіх див, які ховаються за лісами та вершинами цих чарівних гір.

 



karpatyturinfo